Thuis weinig geld? 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld van kinderen (tot 18 jaar) waar thuis tijdelijk of langdurig weinig geld is, zodat ook zij mee kunnen doen. Wanneer er schulden zijn, een gezin moet rondkomen van een uitkering of u als gevolg van de Coronacrisis geldzorgen heeft: het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan helpen!

Wilt u gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Dit kan door een aanvraag in te dienen met behulp van een intermediair. Bij ons op school kunt u hiervoor contact opnemen met Eline Valstar. De intermediair vult, samen met u, enkele gegevens in. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan uw zoon of dochter direct gaan sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt dan de contributie of het lesgeld aan de vereniging of cultuuraanbieder. Wilt u meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Kijk op de website: WEBSITEDe spelregels van Jeugdfonds Sport & Cultuur gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

1. De vergoeding is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar die ingeschreven staan in één van de drie gemeenten Maassluis, Vlaardingen of Schiedam. Voor ieder kind uit een gezin kan een aanvraag worden ingediend.

2. Het inkomen van de ouder(s)/verzorger(s) is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm.

Per 1-1-2020 zijn de netto-bedragen:
*Alleenstaand ouder € 1.262,78
*Gehuwde/samenwonende ouders € 1.803,97

3. Voor één kind kan óf een sportaanvraag, óf een cultuuraanvraag worden gedaan, dus niet allebei.

4. Een tussenpersonen (intermediairs) dient de aanvraag in ouders of verzorgers doen dat niet zelf.

5. Ouders/verzorgers geven de noodzakelijke informatie door aan de tussenpersoon (intermediair), denk aan gegevens kind/de kinderen en (de hoogte van) het inkomen. Daarvoor kan het basis aanvraagformulier worden gebruikt.

6. De bijdrage voor sport is maximaal € 225,00 per twaalf maanden inclusief attributen en/of kleding:

a. Het geld wordt rechtstreeks, na ontvangst van de factuur, betaald aan de aanbieder (sportvereniging of -club) of winkel. Er wordt niet betaald in gedeelten.

b. Indien de maximale € 225,00 niet wordt besteed aan contributie, mag er voor maximaal € 100,00 een waardebon voor sportkleding en/of sportattributen worden aangevraagd.

7. Let op: alleen door NOC*NSF erkende sporten vallen onder de vergoeding vanuit het Jeugdfonds Sport, met als uitzondering zwemles en fitness, die ook via het Jeugdfonds Sport kunnen worden aangevraagd.

8. Voor zwemles voor kinderen vanaf 6 jaar verdubbeld fonds Schiedam-Vlaardingen